Operatie Aintree

Na het einde van operatie Market Garden bleef er een smalle bevrijdde corridor in Nederland over. Om dit te verstevigen werd besloten om naar het oosten toe gebied te veroveren. De Engelsen waren hiervoor met te weinig. Er werd besloten om de 7th US Armored Division hier naar toe te brengen. Ze kregen de opdracht om van het noorden uit Overloon te veroveren.
Van 29 september t/m 5 oktober 1944 probeerden de Amerikanen door de Duitse verdediging heen te breken. Dit leverde echter alleen maar enkele kilometers terreinwinst op en bijzonder hoge verliezen.

Hierna werd er weer geschoven met de geallieerde troepen en moesten de Engelsen (3rd British Infantry Division) hier weer vechten. Er werd besloten tot operatie Aintree. Dit is één van de vier operaties die samen operatie Constellation moesten vormen.
De Engelsen hadden bij deze operatie flink last van het slechte weer. Tanks liepen iedere keer vast in het modderige landschap. En als het niet de modder was dan liepen ze wel op een mijnenveld. Hierdoor moesten veel acties zonder de nodige tankondersteuning uitgevoerd worden.
Operatie Aintree ging op 12 oktober van start met een vuurwals. Hierbij werd Overloon bijna volledig verwoest. De inwoners zijn 2 weken ervoor al geëvacueerd. De tanks stuitten in het bos noordelijk van Overloon op mijnen en de infanteristen werden zwaar onder vuur genomen door de Duitsers. Het was een ware slachting onder de Britten maar uiteindelijk maakten ze wel terreinwinst. Bij deze operatie sneuvelden 300 burgers, 1900 geallieerden en 600 Duitsers.