donderdag 5 mei 2005

De stoet achter ons Op 5 mei 2005 werd de 60 jarige herdenking van de bevrijding van Nederland overal uitgebreid gevierd. We konden met Cor en Annie De Keijzer met hun Willys jeep meerijden tijdens de rondrit door de Lopikerwaard in de provincie Utrecht. Het was zonnig weer maar desondanks zeer fris in zo'n open auto. Gelukkig hadden we ons warm aangekleed. Er reden twee wagens voor de stoet uit om vlaggetjes uit te delen, waarmee de toeschouwers konden zwaaien.
Aan het eind van de rit in IJsselstein moesten we een poosje wachten, wat een mooie gelegenheid was om nog wat voertuigen op de foto te zetten. Tijdens het rijden zie je namelijk alleen maar de voorkant van de auto achter je en de achterkant van de auto voor je.
Dan als laatste het defilé. Stapvoets langs veteranen en een hoop publiek terwijl er saluutschoten gelost worden. Zeer indrukwekkend. Al met al een zeer bijzondere dag om eens mee te maken.

We reden over smalle weggetjes We reden over smalle weggetjes De stoet achter ons De optocht voor ons
Er kwam een flinke rookwolk uit de uitlaat De optocht achter ons Er werd flink gevlagd De optocht achter ons
De optocht achter ons Één van de voertuigen die meereed in de optocht Een aantal voertuigen die meereden in de optocht Een aantal voertuigen die meereden in de optocht
Één van de voertuigen die meereed in de optocht Één van de voertuigen die meereed in de optocht Één van de voertuigen die meereed in de optocht Er reden ook motors mee
Er reden ook motors mee Bij het defilé liep deze pipeband voorop Tijdens het defilé Er was veel publiek
Er was veel publiek Er werden saluutschoten gelost Er was veel publiek