Bij de Lucas Mühle hadden de Duitsers een eerste hulppost. Tijdens de gevechten is deze watermolen zwaar beschadigt geraakt. Na de oorlog is de molen vervallen en uiteindelijk opgeruimd.
Vanaf hier begonnen de Duitsers een tegenaanval op 6 november op Vossenack. Deze aanval was zo hevig dat de Amerikanen er in paniek vandoor gingen. Met veel moeite kregen de leidinggevende voldoende soldaten zover dat ze een verdedigingslinie opzetten ipv te vluchten. De Duitsers konden doorstoten tot de kerk waarmee ze de weg naar de Kalltrail in bezit kregen.
Aan het eind van de volgende dag lukte het de Amerikanen om de Duitsers uit Vossenack te verdrijven.

Om bij Lucas Mühle te komen moesten we over het meest slingerende slingerweg van het Hürtgenwald. Halverwege deze weg moesten we een klein stukje het bos in.

De oude weg naar de molen Dit is alles wat over is van de molen Hier ongeveer heeft de molen gestaan Een wegwijzer

Deze strijd had de 28th Infantry Division 6184 man gekost en de Duitsers 3000. Dit zijn totalen van zieken, vermisten en doden. Op 13 november werd de 28th afgelost. Nu werden er drie divisies tegelijk op het Hürtgenwald gezet. De 1st Infantry Division in het noordelijk deel op de linkerflank, de al aanwezige 4th Infantry Division in het midden en de 8th Infantry Division in het zuiden op de rechterflank.