28th Infantry Division

Het hoofdkwartier van de 28th Infantry Division Het embleem van de 28th Infantry Division De 28th Infantry Division (5th Army Corps, 1st US Army) werd door de Duitsers ook wel Bloody Buckets genoemd vanwege hun embleem. De 28th loste op 26 oktober de 9th Infantry Division af. Ze kregen de opdracht om aan te vallen langs de hoofdweg richting Hürtgen, de Vossenack heuvelrug schoon te vegen en het dorpje Schmidt alsnog in te nemen. De aanval ging op 2 november van start. Inmiddels hadden ze niet alleen last van regen maar werd het kouder met vorst en sneeuw als gevolg. Door het slechte weer was luchtsteun niet mogelijk.
De Duitsers wilden Schmidt echter koste wat kost behouden. Met de inname van Schmidt zouden de Amerikanen wel erg dicht in de buurt van een aantal dammen komen. Deze slag zou onder de Duitsers bekend worden als Allerseelenschlacht.

Tweede slag om het Hürtgenwald (Allerseelenschlacht)
109th Infantry Regiment

De 109th Infantry Regiment aan de linkerzijde zou langs de weg tussen Germeter en Hürtgen oprukken en de bosrand bezetten die uitzag op Hürtgen. Ze werden opgehouden door een strook vol met mijnen. Een omtrekkende beweging leverde ook niks op aangezien ze toen door de Duitsers in het bos werden overvallen. De volgende dagen leverden alleen een hoop doden en gewonden op. Na vijf dagen werden ze afgelost door de 12th Infantry Regiment van de 4th Infantry Division. Zij ondergingen echter hetzelfde lot.
Uiteindelijk slaagden de Amerikanen erin om een smalle strook tussen de Weißer Wehe en de hoofdweg te veroveren. De Duitsers bleven stand houden aan weerszijden ervan.