maandag 31 mei 2004

In het rechterdeel van deze twee onder een kap bevind zich het museum We hadden afgesproken met Marcel ten Bömer van het Betuws oorlogsmuseum "The Island". Marcel weet erg veel van wat er gebeurt is in de omgeving en kan er zeer enthousiast over vertellen. Hij wilde ons het een en ander laten zien in de omgeving, waar de 101st Airborne Division gezeten heeft tijdens de periode na Market Garden dat het front hier aan de Rijn lag. De 101st verving de Engelsen begin oktober en werden eind november afgelost door Canadezen.
Het Betuws oorlogsmuseum "The Island" is een klein museum in een omgebouwde garage, de toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud is mogelijk. Er zijn uniformen te zien van de diverse nationaliteiten die hier gelegerd zijn geweest en Marcel heeft overal een uitleg bij. Een bezoek aan dit museum is zeer zeker de moeite waard.

Het Betuws oorlogsmuseum 'The Island' 1944 - 1945 Diverse uniformen die gebruikt zijn in de oorlog op The Island Diverse uniformen die gebruikt zijn in de oorlog op The Island Diverse uniformen die gebruikt zijn in de oorlog op The Island