Op 22 augustus brak er in Marseille een opstand uit. De geallieerden kwamen dichterbij, hierdoor kwamen er steeds meer acties van het Franse Verzet (FFI) en daardoor stelden de inwoners zich ook steeds vijandelijker op tegen de Duitsers. 's Avonds bereikten de geallieerden de stad. Gebrek aan materiaal en manschappen zorgden ervoor dat ze de stad nog niet binnen mochten trekken.
Op de 23ste hield geen enkel bevel de troepen meer tegen en ze begonnen Marseille in te trekken. In eerste instantie ging dat redelijk makkelijk maar het eindigde in huis-aan-huis gevechten. Op 28 augustus gaven de Duitsers zich over.

Operation Dragoon verliep een stuk sneller dan verwacht. Het resultaat op de bevrijding van West-Europa viel echter tegen. De belangrijkste troepen waren al naar het noorden verplaatst zodat de druk op Operation Overlord niks werd verminderd.

Na een week gingen we weer huiswaarts. We hadden een tussenstop bij de Duitse begraafplaats Dagneux in de buurt van Lyon. Hier liggen Duitse slachtoffers van onder andere Operation Dragoon.
Het was duidelijk nooit druk hier. We liepen allebei door het spinrag in de wc. En dat terwijl dit toch geen kleine begraafplaats is met 19.847 graven. Maar we waren toch echt de enigen die hier rondliepen.

Een kijkje op de Duitse begraafplaats Dagneux Het grafmonument 19.847 graven Dat zijn er veel
Van verschillende kleinere begraafplaatsen zijn ze hier in 1963 terecht gekomen Herdenkingskruizen tussen de graven Twee soldaten aan elke zijde van de grafsteen Een onbekende Duitser