Ook bij La Motte hebben ze een rotonde opgedragen aan general Frederick We reden door naar La Motte. In de buurt van een rotonde moest een monument staan in de vorm van een parachute. Die vonden we dan niet, maar we vonden wel een ander monument.
We zijn in de richting van La Motte gereden, maar geen parachute te vinden. We kwamen richtingwijzers tegen met Plateau de La Motte. Die hebben we naar boven gevolgd in de hoop dat we ergens uitzicht over de dropzones zouden hebben. Maar helaas, overal stonden bomen voor.
In de buurt van de rotonde stond een restaurant, daar zijn we maar gaan vragen of ze wisten waar het monument moet staan. Bij binnenkomst werd ons gelijk duidelijk gemaakt dat als we niet gereserveerd hadden dat we dan ook niet welkom waren. Een aanwezige Nederlandse motorrijder zei dat dit de Frans gastvrijheid was. Niemand sprak natuurlijk Engels. Maar toen we duidelijk hadden weten te maken dat we op zoek waren naar een monument in de vorm van een parachute kregen we toch uitleg in het Engels. Uiteraard moesten we die zoeken langs de enige weg vanaf de rotonde waar we nog niet geweest waren. Dat hadden we kunnen weten.
Bij het monument hebben we eerst gegeten. Daarna gingen we foto's maken van het monument. Verkeerde volgorde dus. Er kwam een karretje van de plantsoenendienst en die zetten hem zodanig dicht bij het monument dat er bijna geen foto zonder dat karretje te maken was.

Plakaat voor de bevrijding Monument bij de drop- en landingszone Plakaat voor iedereen die meedeed
Plakaat voor de glider piloten Plakaat voor de 2<sup>nd</sup> Parachute Brigade, Group Brittanique Plakaat voor de 517<sup>th</sup> Parachute Regimental Combat Team
Plakaten voor 2 Parachute Infantry Battalions Plakaat voor colonel Rene Boffy Plakaat voor captain Brian Holtam