Brug opgedragen aan de Britse 4<sup>th</sup> Parachute Battalion

We gingen naar Le Muy. Er was daar ooit een museum over de paratroopers tijdens operatie Dragoon. Maar op internet was het ons niet duidelijk geworden of dit museum nog steeds bestond of (tijdelijk) gesloten is. In Le Muy kwamen we een wegwijzer tegen van het museum. Dat begon alvast positief. We reden de straat helemaal door en kwamen bij een rotonde. Daar stond een wegwijzer die ons terug de straat in stuurde. Nog een keer de straat doorgereden maar weer niks gezien. We hebben de auto geparkeerd en het aan iemand gevraagd. Die wees ons in de richting van de rotonde.
We zijn een gebouw tegengekomen die eruit zag alsof er een museum in zou kunnen zitten. Maar alles was dicht en er hing nergens een bordje ofzo. We besloten het hierbij te laten.

Het volgende wat we opzochten was een momument. Die stond op de rotonde waar we al overheen gereden waren, dus dat was makkelijk.

Naambord van de brug Monument voor Peter Matthews en zijn vrienden van de 4<sup>th</sup> Parachute Battalion De rotonde is opgedragen aan general Frederick, Commander of the 1<sup>st</sup> Airborne Task Force Plakaat op de rotonde