Veel parachutisten werden door het slechte zicht veel zuidelijker gedropt dan gepland. Ze kwamen zuidelijk van St-Tropez terecht. Sommigen hadden meer pech en kwamen in de zee terecht. Aangezien Le Muy niet haalbaar was en St-Tropez één van de doelen voor de eerste dag besloten ze alvast te beginnen met de inname hiervan.

We waren op zoek naar een plaatsnaambord van St-Tropez. We reden dit plaatsje via de oostkant binnen maar daar stond het alleen in het plaatselijk dialect op. Maar toen we het via de zuidelijke kant weer uit reden kwamen we wel het bord tegen waar we naar op zoek waren. Moesten we alleen nog ergens zien te stoppen aan deze drukke weg. We vonden een plekje. Ik liep naar het bord voor de foto en Marc draaide ondertussen de auto. Dit bleek hij onder een bewakingscamera te doen. De bewaking kwam gelijk al kijken waar Marc mee bezig was. Pfff....

Plaatsnaambordje van Saint-Tropez De baai van St-Tropez

's Avonds waren de wegen naar de stranden veiliggesteld. Alleen het plaatsje Le Muy was nog niet ingenomen. Dit werd de volgende dag na hevige huis-aan-huis gevechten alsnog bevrijd.